Over Kanstairs

Kanstairs is op 28 februari 2018 opgericht in Amsterdam. Ontwerpen en collecties gemaakt voor dames en heren. Kanstairs is een modemerk dat bestaat voor de stijl van jou!  T-shirts tot truien. Dankzij de fijne, zachte en kwalitatieve stoffen van Kanstairs zorgt dat voor een zeer sterke aantrekkingskracht. Ons doel is om in elk land en elk plaats bekend de staan met onze duurzame en aantrekkelijke collecties.


Wat is er aan de hand?

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De meest directe oplossing is dat jij zélf actie onderneemt. Dat doe je door te focussen op de 4K`s van Kanstairs.

Kanstairs

  • Klimaat
  • Kleding
  • Keuze
  • Keurmerk

Kies voor biologisch katoen

Kleding van biologisch katoen is door zijn natuurlijkheid en de afwezigheid van irriterende kleurstoffen prettiger voor de gevoelige huid. Daarnaast blijkt dat het zachter en dikker is dan conventionele katoen, kleding van biologisch katoen gaat ook langer mee. Dit komt doordat bij conventioneel katoen de vezels verzwakt worden door de chemicaliën die bij productie gebruikt worden.

Fair Wear Foundation

De Fair Wear Foundation (FWF) is een not-for-profit organisatie die in samenwerking met de kledingsector streeft naar betere arbeidsomstandigheden in de naaiateliers.

 

Welke eisen stelt het keurmerk Fair Wear?

De FWF gedragscode is gebaseerd op acht internationaal erkende arbeidsnormen, die stap voor stap moeten worden ingevoerd in de fabrieken. De FWF begeleidt kledingbedrijven in dit proces. Er zijn geen milieu-eisen. Het logo geeft aan dat het kledingmerk meewerkt aan de gedragscode. Het logo staat nooit op producten zelf, omdat er geen sprake is van product certificeringen.

Hoe is de controle geregeld?

Fair Wear Foundation voert zelf de controles uit.

Op welk soort producten is het beeldmerk te vinden?

Textiel.

KEURMERK

Organic 100 Content Standard is een keurmerk voor textiel dat volledig uit biologische materialen bestaat. Dat kan katoen, hennep, linnen, wol of andere natuurlijke vezels zijn.

Welke eisen stelt het keurmerk Organic Blended?

De eisen voor biologische natuurvezelteelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in waterschaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn. Er zijn geen eisen op het gebied van mens & werk. Daarnaast zijn er geen milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kleding.

Afbeeldingsresultaat voor organic blended